TheNaturalWarrior

Archive for august 2010

Noen tanker om vårt moderne kosthold

Lagret under: 1 on august 7, 2010 at 2:57 am

Ved 47-48 graders oppvarming drepes enzymene i mat og drikke. Dette er forøvrig den temperaturen der man kan brenne seg når man spiser eller drikker og er naturens advarsel, kan man kanskje si. Enzymer er i mat og drikke for å fordøye, uten dem må kroppen bruke unødige ressurser som over tid fører til sykdommer!

Fordi myndighetene tillater slik praksis, slik at matvarer har lengre holdbarhet, er DE de største truslene for folkehelsen.

Det at mat og drikke fort blir “skjemt” er et godt tegn. Det betyr at det er levende mat som inneholder enzymer som bryter ned maten i bestanddeler som kroppen kan bruke. Å spise mat som alltid er prosessert, som er like fin over lang tid, er det samme som å spise plast. Det har kun en negativ effekt på kroppen.

Se på dyrene. Når så vi sist for eksempel en løve nedlegge sitt bytte for så å grille det over bålet før det spiser det? Eller en hest som varmet opp høyet før det spiste det? Alt dyret (og mennesket) trenger for å fordøye maten er tilstede i den naturlige tilstanden.

Dette er uhyre enkelt. Likevel opplever jeg at når jeg forklarer dette for folk, vil 100% forstå og være enige, 95% vil ikke tenke mere på det og en ny 100% vil ikke gjøre noe med det. Det er i den menneskelige natur å velge det mest lettvinte, og i vår kultur, å velge det billigste alternativet. Det er faktisk et faktum at stilt overfor et valg om å foreta forsakelser i forhold til vårt moderne kosthold, eller død, vil mange foretrekke heller å dø enn å gi avkall på fabrikkmat. Det er ansett “som det gode liv” å spise mat som er prosessert slik at det er dødt og tilsatt smaksforsterkere slik at vi skal tro at det er en gastronomisk opplevelse istedetfor hva det egentlig ville smakt uten disse syntetiske tilsetningene, nemlig totalt smakløst.

Når man lever et moderne liv med moderne kosthold, vil konsekvensene, før eller senere, bli en eller annen sykdom. En diagnose blir stilt som, som oftest, blir bortforklart med at det er “genetisk” og som blir blir symptomatisk “behandlet” av skolemedisinen slik at det føles minst mulig ubehagelig. Intet blir gjort med det forårsakende problemet, man kurerer symptomene men ikke problemet. Og voila, folk begynner etterhvert å tro på at man kan spise hva som helst og at sykdom og tidlig død kun ligger utenfor ens egen råderett. Man legger hele sitt liv og helses ansvar over på “ekspertisen” og føler intet ansvar eller ønsker om å ta vare på egen helse. Man kjøper overfladisk løgnen om høy levealder idag som resultat av alle de syntetiske legemidlene som skolemedisinen formidler og tenker ikke på at dette egentlig er et resultat av bedring av hygiene, antibiotika og et effektivt (og dyrt) helsevesen som faktisk er meget dyktige på traumamedisin. Men hva betyr egentlig disse få årene i ekstra gjennomsnittlig levealder i forhold til tidligere tider, når 20-30 av de siste årene hos mange blir levd i sykdom og smerte?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Rotfylling! Ta et informert valg

Lagret under: 1 on august 5, 2010 at 12:58 pm

Temaet rotfylling fikk en akutt viktighet da jeg for et par dager siden måtte til tannlegen på grunn av tannverk. Fordi jeg som de fleste andre har hatt et moderne kosthold med sukker og prosessert mat i en årrekke, kombinert med bruk av fluor som har gjort tennene harde, men lette å brekke, hadde en stor bit falt av tannen som over noe tid selvfølgelig førte til tannverk.

Det var to valg; rotfylling eller trekking av tannen. Jeg har inntrykk av at ”alle” over 40 har en eller flere rotfylte tenner, men i valget av to onder, valgte jeg heller å få tannen trukket. Grunnen til det er at selv om det ikke er en ideell situasjon å miste en tann, er alternativet med rotfylling uendelig mye verre.

En rotfylt tann er død. De mange ørsmå ”gangene” inne i tannen som fører næringsstoffer blir uttørket når tannen blir forseglet ved rotfylling. Hvem vil vel ha et dødt organ i kroppen? Ikke jeg. Bakterier kan uansett grundighet aldri helt fjernes og de gjennomgår en mustasjon for å tilpasse seg miljøet inne i en rotfylt tann. De skaper betennelse og fordi tannen ikke har blodtilførsel, har ikke antibiotika effekt på disse. Rotfyllingen har ørsmå lekkasjer som gjør at bakteriene kan vandre ut gjennom blodstrømmen til et hvilket som helst organ i kroppen og skape sykdommer hos folk med nedsatt immunforsvar. Hvilke sykdommer? Dr. George Meinig sier:

“Et høyt antall kroniske degenerative sykdommer kan ha sin opprinnelse fra rotfylte tenner. De mest hyppige var hjerte og sirkulasjonssykdommer og han fant (henviser til Dr. Weston A. Price) 16 forskjellige årsaksskapende agenter for disse. De nest mest vanlige var sykdommer i ledd, artritt og revmatisme. På tredje plass – men nesten delt andreplass – var sykdommer i hjernen og nervesystemet. Etter dette, en hvilken som helst sykdom kan (og i noen tilfeller har) kommet fra rotfylte tenner.” (min oversettelse)

http://www.mercola.com/article/dental/rootcanal/root_canals.htm

VIDEO:

Dr. James Rota: Root Canal Controversies:

Dr. Nunnally Shares New Information on the Toxicity Levels of Modern Day Root Canals:

Why You Want to Avoid Root Canals www.mercola.com:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00