TheNaturalWarrior

Rotfylling! Ta et informert valg

Lagret under: 1 on august 5, 2010 at 12:58 pm

Temaet rotfylling fikk en akutt viktighet da jeg for et par dager siden måtte til tannlegen på grunn av tannverk. Fordi jeg som de fleste andre har hatt et moderne kosthold med sukker og prosessert mat i en årrekke, kombinert med bruk av fluor som har gjort tennene harde, men lette å brekke, hadde en stor bit falt av tannen som over noe tid selvfølgelig førte til tannverk.

Det var to valg; rotfylling eller trekking av tannen. Jeg har inntrykk av at ”alle” over 40 har en eller flere rotfylte tenner, men i valget av to onder, valgte jeg heller å få tannen trukket. Grunnen til det er at selv om det ikke er en ideell situasjon å miste en tann, er alternativet med rotfylling uendelig mye verre.

En rotfylt tann er død. De mange ørsmå ”gangene” inne i tannen som fører næringsstoffer blir uttørket når tannen blir forseglet ved rotfylling. Hvem vil vel ha et dødt organ i kroppen? Ikke jeg. Bakterier kan uansett grundighet aldri helt fjernes og de gjennomgår en mustasjon for å tilpasse seg miljøet inne i en rotfylt tann. De skaper betennelse og fordi tannen ikke har blodtilførsel, har ikke antibiotika effekt på disse. Rotfyllingen har ørsmå lekkasjer som gjør at bakteriene kan vandre ut gjennom blodstrømmen til et hvilket som helst organ i kroppen og skape sykdommer hos folk med nedsatt immunforsvar. Hvilke sykdommer? Dr. George Meinig sier:

“Et høyt antall kroniske degenerative sykdommer kan ha sin opprinnelse fra rotfylte tenner. De mest hyppige var hjerte og sirkulasjonssykdommer og han fant (henviser til Dr. Weston A. Price) 16 forskjellige årsaksskapende agenter for disse. De nest mest vanlige var sykdommer i ledd, artritt og revmatisme. På tredje plass – men nesten delt andreplass – var sykdommer i hjernen og nervesystemet. Etter dette, en hvilken som helst sykdom kan (og i noen tilfeller har) kommet fra rotfylte tenner.” (min oversettelse)

http://www.mercola.com/article/dental/rootcanal/root_canals.htm

VIDEO:

Dr. James Rota: Root Canal Controversies:

Dr. Nunnally Shares New Information on the Toxicity Levels of Modern Day Root Canals:

Why You Want to Avoid Root Canals www.mercola.com:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Hei
  Jeg ble frisk etter ti år med Bectherew etter og ha fjernet flere microbekolonier (cavitations)og rotfylte tenner.

  Ser du er interresert i dette emnet så hvis du sender meg en mail kan jeg sende deg interessant informasjon. bla bilder av infeksjonene jeg fjernet fra kjeven min. Lommer med dødt nekrotisk benvev… Dette er infeksjoner mange kroniske syke mennesker har i dag uten og bli diagnostisert.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Hei Terje,

  Meget interessant og flott at du ble frisk etter å ha fjernet rotfyllingen. Jeg gikk ifjor for å heller fjerne en tann enn å få den rotfylt og jeg satte meg litt inn i emnet FØR behandlingen ble foretatt. Det er nok som du sier mange som går med kroniske infeksjoner på grunn av dette og som aldri får vite at rotfyllingen er årsaken til deres plager.

  Hva om du skrev en artikkel om det som hendte med deg og la ved bilder? Ellers kan du jo sende til meg på:

  thenaturalalfakrøllnordlysnett.no

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00