TheNaturalWarrior

H1N1-vaksine: Hva kan du og din familie gjøre for å være forberedt?

Lagret under: 1 on juli 27, 2009 at 12:45 pm

Jeg har her oversatt noen punkter fra National Vaccine Information Center om hva det er lurt å ha tenkt gjennom FØR vaksinene ankommer landet og myndighetene begynner å vaksinere.

Saker å tenke på:

1. Har du bestemt om du eller dine barn vil være enig i å få svineinfluensavaksinen hvis det blir anmodet av myndighetene eller skoleledelsen?

2. Vet du om skolen barna dine går på vil gi deg beskjed på forhånd når barna vil bli gitt vaksinen på skolen?

3. Hvis du vil at barnet ditt skal motta vaksinen på skolen, vil du vurdere å be skolen om å gi deg skriftlig informasjon om fordelene og risiko på forhånd, inkludert hvordan du kan se etter tegn og symptomer på en vaksinereaksjon hos barnet?

4. Vil du gi et brev til rektor ved skolen ved begynnelsen av skoleåret, som indikerer at du vil eller ikke vil at ditt barn skal få svineinfluensavaksinen? Vil du at barnet skal bære med seg en kopi av brevet i sin ryggsekk?

5. Hvis du ikke vil at barnet ditt skal få vaksinen på skolen, vil du vurdere å holde barnet ditt hjemme fra skolen på dagen(e) da vaksinen skal gis til barna?

6. Hvis du vil at barnet ditt skal få vaksinen på skolen, vil du kontakte rektor for å forvisse deg om at du får en skriftlig bekreftelse på vaksinen som blir gitt til barnet, inkludert produsentens navn og lot nummer?

7. Hvis du eller dine barn blir syke og blir tvunget til isolasjon eller karantene hjemme, har du tilstrekkelig med mat, vitaminer, medisiner og andre forsyninger hjemme slik at du/dere kan bo trygt og komfortabelt i flere uker? Kjenner du noen som kan bringe mere mat og forsyninger til dere?

8. Hvis du eller dine barn får krav fra helsemyndighetene om å bli midlertidig plassert i karantene utenfor hjemmet, er du forberedt på å gi beskjed til familie, kollegaer, venner eller en advokat, samt forberedt på å pakke personlige effekter og nødvendige medisiner eller vitaminer eller andre ting du vil ta med deg?

9. Har du lett tilgjengelige kopier av ditt og dine barns viktige medisinske dokumenter, inkludert vaksinekort såvel som en skriftlig liste over alle reseptbelagte medisiner, allergier eller spesielle kostholdsmessige restriksjoner/behov?

10. Hvis du vurderer å få svineinfluensavaksinen til deg selv eller ditt barn, vet du hvor mye vitenskapelig dokumentasjon som har vist at vaksinen er sikker og effektiv, om du eller ditt barn har en personlig eller familiær medisinsk historie som kan øke risikoen for en vaksinereaksjon og hvilke vaksinereaksjoner en skal se etter når vaksinen er gitt?

Åtte spørsmål hvis du skal vaksineres:

1. Er barnet mitt syk nå?

2. Har barnet mitt hatt en dårlig reaksjon på en vaksine tidligere?

3. Har barnet mitt en personlig eller familiær historie med:
-vaksinereaksjoner
-kramper eller nevrologiske sykdommer
-alvorlige allergier
-immunforsvarsykdommer

4. Vet jeg om barnet mitt har en høy risiko for reaksjon?

5. Vet jeg hvordan jeg kan identifisere en vaksinereaksjon?

6. Vet jeg navnet på vaksineprodusenten og lot nummer?

7. Vet jeg hvordan jeg skal rappotere en vaksinereaksjon?

8. Vet jeg at jeg har et valg?

National Vaccine Information Center:

Pandemic H1N1 Swine Flu: What About You & Your Family?

KUNNGJØRING:

Den som er interessert, er hjertlig velkommen til å melde seg inn i min Facebook-gruppe Nei til svineinfluensavaksinen:

Nei til svineinfluensavaksinen

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Men så spørs det da, om ikke de fleste alt har hatt svineinfluensa, når vaksinen endelig kommer…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Ja, og det nevnte jeg som noe myndighetene vil unngå. Derfor har de nylig gått ut med informasjon om at vaksinene kommer tidligere til landet enn først antatt. De driver også med kampanjer for å unngå at mange blir smittet ennå. De vil forsinke den store smitten inntil vaksinene har blitt gitt. Men vil det skje? Det blir jo interessant å se.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Vaksinen kommer muligens i sptember, men sannssynligvis noe senere.

  Vi antar at utsatt helsepersonell og nøkkelpersoner i våert swamfunn (som f.eks. Stortingspolitikerne) vil bli vaksinert først? For en gangs skyld skal de bli “prøvekaniner”!

  Noen sier man blir vel så syk av vaksinen som av selve influensaen.ø Hva er hensikten med en vaksine da? Det er vel primært for ikke å bli syk?

  Så vi antar at vanlige mennesker kan få vaksine fra desember, men da regner man også med at det værste er over. Men vi har fortsatt brukt en drøy halv milliard av våre oppsparte midler på den vaksinen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Jeg hørte bare kort på nyhetene noen fra helsemyndighetene si at vaksinene kommer tidligere enn først antatt, men akkurat når er litt i det blå. Vaksinene kommer gradvis over flere uker og såkalt “nøkkelpersonell” vil bli vaksinert først. De fokuserer også mye på barn opp til 18 år. Jeg anbefaler alle å lese Pandemiplanen som det finnes en link til i et annet innlegg her på bloggen.

  Så Argus37, gamle kjenning, har du gjort deg opp en mening om du skal ta vaksinen? Hvis ikke, håper jeg du blir med i kampen mot dette og informerer din familie og dine venner mot vaksinen. Jeg er fullstendig overbevist om at effektene av vaksinen blir mye, mye verre enn sykdommen i seg selv som så langt har vært uhyre mild, spesielt i lys av all skremselspropagandaen den har avstedkommet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Enten det eller så kan man kreve at de profittorienterte produsentene for en gangs skyld vedlegger vitenskapeling dokumentasjon for at vaksinene de prakker på folk faktisk virker.
  Går man mye av vaksine`dokumentasjonen`nærmere etter i sømmene vil man se at det i de fleste tilfeller har vært en dramatisk nedgang i forekomsten av diverse sykdommer FØR vaksiner har blitt lansert. Deretter en topp etter at vaksineringen tok til, før nedgangen fortsetter igjen. I medisinske lærebøker startes disse kurvene bestandig umiddelbart før vaksineringen starter, slik at det skal se ut som om det er den geniale vaksinen som har gjort utslaget, ikke bedrede sanitære forhold, redusert hjemløshet, mer variert kosthold ol.

  I tillegg inneholder en rekke vaksiner kvikksølv, aluminium, sopp og HIV. De to forste ingrediensene blir begrunnet med at de er konserverende, de to siste er det større tvil om hvorfor noen onsker å sprøyte inn i armen på fattige mennesker. Det blir vekselsvis hevdet i media at dette ikke lenger forekommer, eller at det “ikke er farlig” (farmasøytiske lobbyaktivister i Washington om kvikksølv for spedbarn). Begge deler er selvsagt løgn, det skal ikke så mye til for å forstå det.

  Det er forøvrig påfallende å lese norske aviser hver gang vaksiner er i fokus, mot alt fra solbrenthet til flått, hvordan det systematisk ikke dokumenteres noe som helst angående effekten av produktet. Langt mindre presenteres det noen innholdsfortegnelse for mirakelkurene mot disse alvorlige samfunnstruslene.

  Så øenge det er milliardprofitt involvert i produksjonen og distribusjonen av denne offentlige forgiftningen ser jeg ingen grunn til og ikke kønkludere med at enhver som frivillig lar seg vaksinere, eller enda verre utsetter sine barn for slikt er en stor idiot.

  Forøvrig er det fullstendig sammenfall mellom symptomene på autisme og symptomene på kvikksølvforgiftning, noe som interesserer meg profesjonellt, siden jeg til daglig arbeider som pleier i PPU.
  Det er på høy tid å slutte med den blinde tiltroen til a) politiske ledere,
  b) media,
  c)`vitenskapsmenn`som ikke redegjør for hvem som har betalt for produksjonen deres, eller som erstatter bevisførsel med gjentakelse eller overtro.
  samt ikke minst d)enhver som jobber, har jobbet eller kan mistenkes for å ha lyst til å jobbe i finansverdenen

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00