TheNaturalWarrior

Mere gull-tull fra en konspirasjonsteoretiker

Lagret under: 1 on mai 29, 2009 at 10:38 pm

Jeg skrev min forrige artikkel om gull den 12. mai, altså bare for noen dager siden. Ting skjer nå så fort i økonomien og på andre områder også for den saks skyld, at jeg føler at det er tid for en liten oppdatering.

Økonomi-journalister skriver nå om at det er en ny optimisme i verden og at det er grunnen til at gull, sølv, olje og andre råvarer har slik en prisoppgang. Jeg tror ikke at det er årsaken. Jeg tror at årsaken til oppgangen er at alle verdens valutaer, med dollaren som den verste, er i ferd med å miste sin verdi på grunn av at de blir mangfoldiggjort i et meget høyt tempo, med andre ord monetær inflasjon som er den egentlige årsaken til generell prisstigning. Det sies idag på E24 at kronen ”Dundrer opp”. Kronen dundrer opp Samtidig sies det at Norges Bank selger kroner, noe som vil være et trekk som svekker kronekursen mot andre valutaer. Norges Bank selger kroner

Så hva er sannheten i denne dobbelt-kommunikasjonen? Sannheten er, bortsett fra at Norges Bank driver valutamanipulasjon for å opprettholde inflasjon, indirekte beskatte det norske folk og hindre det frie markedet fra å fungere, at ALLE verdens valutaer mister verdi. Gull og sølv øker ikke i verdi med hensyn til sin kjøpekraft. Disse edle metallene øker bare i pris mot valutaer som mister sin verdi.

De få som er interessert i frihet og hvordan man kan forsvare seg mot staten og som har lest min blogg, vet om mine tidligere artikler om emnet. Jeg skal bare nå kort gjengi faktatall fra den 12. mai, for 17 dager siden:

12. mai 2009 er gullprisen $ 922, tilsvarende NOK 5.970.

Kitco har nå avsluttet sin oversikt over de offisielle prisene på gull og sølv for helgen og viser tallene:

29. mai 2009 er gullprisen $ 979,60, tilsvarende NOK 6.151.

Gullet har steget i pris 2,15% bare på en dag og sølv har faktisk steget med 4,22% på kun en dag!

Norges Bank og politikerne som ”alle” tror bare har vårt arvegulls beste i tankene, solgte 33,5 tonn gull i 2004 til en pris på omkring NOK 2.800,-. Nå, vel 5 år senere er det samme gullet verdt NOK 6.161 kroner pr. unse som er 31,1 gram! Jeg skrev e-post til Norges Bank for snart tre år siden (i god tid før finanskrisen) og klagde på gullsalget og advarte mot en kommende finanskrise. Svaret var at de likevel hadde så lite gull og at det lille Norge hadde gav så lite avkastning og at de hadde ingen planer om å skifte kurs! Er det jeg eller Norges Bank som er gal her?

Norges Bank og politikerne som ”alle” tror bare har vårt arvesølvs beste i tankene, solgte 33,5 tonn gull i 2004 til en pris på omkring 2.800,-. Nå, vel 5 år senere er det samme gullet verdt 6.151 kroner pr. unse som er 31,1 gram!

Jeg er redd for at den kompakte majoriteten i vårt demokrati tenker at dette ikke er viktig og at politikerne vil sørge for våre lovete pensjoner, selv justert for inflasjon og at gull ikke er viktig fordi det ikke snakkes om i media. Mens sentralbankene i Europa de siste 10 årene har solgt gull for å opprettholde tilliten til den amerikanske dollaren og den flytende papirvalutaen, har land som Kina og India hamstret gull med begge hendene, særlig den siste tiden.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Og om det kan være en trøst, så tror jeg du ha rett.

  Det er jo mer enn merkelig at f.eks. dollaren skal opprettholde sin verdi mot andre valutaer når hver enkelt amerikaner har en nasjonalgjeld i nærheten av en halv million kroner samtidig som bilproduksjon m.fl samt arbeidsmarkedet stuper?

  Jeg tror Obama vil våkne til en “grå hverdag” i nær fremtid.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Joda Argus37, det er jo en liten trøst at du er enig, hehe.

  Ja, både den offentlig og private gjelden er enorm i USA. Den daglige driften finansieres av lån fra land som Kina og Japan samt trykking av nye dollar. Det meste av produksjonen er flyttet utenlandsk, med støtte fra politikerne. Det virker som om destruksjonen av USA er en villet politikk, i alle fall sier økonomene som det er verdt å høre på at dollaren er dødsdømt. Ingen vet derimot når, det er det store spørsmålet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Publisert i Bladet Vesterålen 3. juni 2009.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Rent bortsett fra at hvis du tror at det noensinne har eksistert et fritt marked har du forstått null og niks. Det er regulert av investeringsbanker, hedgefunds og private sentralbanker nå, og har tidligere vært kontrollert av regjeringer. Det siste har forøvrig vært langt mer vellykket enn den globalistfiaskoen vi er vitne til idag. Blant annet ble den moderne industristat, det moderne sosialdemokrati samt de mest vellykkede republikkene verden har sett, som Frankrike og USA, grunnlagt ved hjelp av sterk statlig dirigering.

  Ingenting godt har noensinne kommet fra `frihandel`, som i bunn og grunn ikke er annet enn en eufemisme for global deregulering, spekulasjon, massearbeidsløshet, klasseskille, sult, krig og annen elendighet.

  Det vi trenger nå er renasjonalisering av økonomien, reelle investeringer i industri, forskning, infrastruktur, helse og utdannelse. Det siste vi trenger mer av er `frihandel`. Hvis du virkelig mener det er du en del av problemet, og bør lese flere bøker før du skriver blogger.

  Jeg kan anbefale Surviving the Cataclysm av Webster Tarpley, er å få på nettet for et par hundrelapper.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Gull er gull i krisetider.

  Bank of England kjøpte det siste norske gullet fra den Norske Bank i 2004. Norges samlende gullbeholdning på 37 tonn gullbarrer og gullmynter.

  Som begrunnelse for dette salget oppga Norges Bank at gull bare utgjorde 1 % av bankens internasjonale reserver, og at det derfor i liten grad bidro til å spre risikoen i reservene. Dette salget innbrakte 1,5 milliarder kroner til Norges Bank.
  I 2008 var gullet verdt ikke mindre enn 8 milliarder kroner.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00