TheNaturalWarrior

Alternativ Til Vold: Nordmenn, lever inn våpnene deres!

Lagret under: 1 on mai 13, 2009 at 6:25 pm

I dagens VG og Dagbladet står det om et forslag fra Alternativ Til Vold om at alle jaktvåpen burde inndras utenom jaktsesongen. Her har vi nok et eksempel på at befolkningen gradvis skal gjøres vant med og akseptere at de ikke selv har frihet og ansvar til å ha våpen i egne hjem. Alternativ Til Vold burde heller kalle seg Alternativ Til Frihet. Slike forslag øker i hele den vestlige verden, akkurat som under Nazi-diktaturet der Hitler & co også var tilhengere av avvæpning av sivile.

Vil inndra alle jaktvåpen utenom sesongen

Vil inndra jaktvåpen utenom sesong

Slike forslag har alltid “gode intensjoner” som begrunnelse og selv om skytevåpen kan misbrukes, kan det samme sies om mange objekter som kan brukes til vold og drap. Hva blir det neste? Alle kniver i alle husstander skal på lager og kun utleveres når måltider skal tilberedes?

Et annet moment ved skytevåpen som jeg ikke ser i norsk media er når de redder liv. Et nylig eksempel er fra USA der to bevæpnede menn brøt seg inn og prøvde å voldta og drepe 10 studenter. En av studentene hadde heldigvis et skytevåpen i bagen sin og skjøt og drepte en av inntrengerne og reddet kvinner fra voldtekt og de alle fra sannsynligvis å bli drept. Alternativet fra Alternativ Til Vold er tydeligvis at man i en slik situasjon legger seg ned, følge ordre og lar seg bli voldtatt og drept.

2nd Amendment Saves Lives: College Student Shoots, Kills Home Invader

Tidligere artikkel i min blogg om våpenkontroll i Norge:

Nordmenn: avvæpnet og passiv

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. jeg syns alternativ til vold kom med et godt forslag jeg, du nevner at våpen kan redde liv – men i de fleste tilfeller er det motsatt- våpen tar liv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Det ville vel være for galt om en kriminell ikke skulle få utøve sitt yrke i fred og bli drept i selvforsvar? Ja, mener norske myndigheter, ATV og de i befolkningen som er for våpeninndragning og som er så grundig hjernevasket at de fungerer som sauer i en flokk. Nei, sier jeg og andre som insisterer på å leve i frihet og fravær av statsdiktatur.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Hvis jeg vil drepe kvinnfolket mitt skal jeg nok lett greie det uten skytevåpen!
  Jeg kan slå henne ihjel. Stikke henne ihjel. Kvele henne. Knuse henne med bilen.

  Skal vi inndra menn utenom parrings-sesongen?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Et forslag som høres fornuftig ut med en gang, men som bare viser hvor liten kunnskap forslagsstillerne har om jakt og jaktvåpen.

  De fleste seriøse jegere trener på bane utenom jakta, for å høyne treffprosent og minske skadeskyting. For storviltjegere (elg/hjort/rein) er det faktisk krav om skytetrening og obligatorisk skyteprøve før man får gå på jakt. Treningsskyting arrangeres fra juni til jaktstart i september. Jakta varer fra september og til slutten av november, noen steder med vinterjakt til langt over jul.

  Det betyr at våpnene kan være innsamlet i 4 mnd og utlevert i 8 mnd. FINN PÅ NOE LURERE.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Det er ikke våpnene som dreper, det er menn med bart og kulene som dreper. Inndra menn med bart og bytt ut kulene med små poffbomber med roselukt og verden er trygg.

  Get a life..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Her er en morsom sak du sikkert vil like;

  http://www.youtube.com/watch?v=C0vyxgJLJVA

  Jeg er enig i hva du skriver. Det er så lett å peke på USA å riste på hodet over hvor dumme og våpengale de er. Mange våpen må jo bety mye vold! :)
  Den grunnlovsfestede retten til å bære våpen forstås ikke her i landet da de aller fleste ikke har lest historie eller vet skjønner hva det amerikanske eksperimentet er tuftet på. Grunnen til at The Founding Fathers var fremsynte nok til å lovfeste denne retten var for å sikre en siste skanse mot en eventuell tyrannisk regjering, om alle demokratisk utveier skulle bli borte.

  Det er mye jeg kunne sagt om våpen og frihet og nordmenn, men jeg bare konstaterer at vi nok er enige. Det passer med et sitat av Orwell;

  “That rifle hanging on the wall of the working-class flat
  or labourer’s cottage is the symbol of democracy.
  It is our job to see that it stays there.”

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Hehe, ja artig video og det illustrerer godt idiotiet som følger avvæpningen. Jeg har faktisk hørt om at enkelte i USA har satt opp “Gun Free Area” eller lignende plakater. De kunne like godt sette opp plakater med “Please, rob me”.

  Takk for innlegget Unknownrebel.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00