TheNaturalWarrior

BAXTER: Fugle-svine- og menneskeinfluensavaksiner

Lagret under: 1 on april 28, 2009 at 1:33 pm

Helsedirektoratet inviterer pressen til briefing med helsedirektør Bjørn-Inge Larsen og overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet i forbindelse med svineinfluensasituasjonen.

Koordineringsansvar for svineinfluensaen i Norge

Her sa blant annet helsedirektøren at det man helst ser for seg, er å få tak i en vaksine som kan komme på markedet 4-6 måneder etter at viruset er isolert. Han sa videre at man er i kontakt med et legemiddelselskap for eventuelle leveranser, men han sa ikke hvilket selskap dette er. Kan det være Baxter?

Baxter

Baxters fulgleinfluensaskandale

Bare for noen få uker siden var Baxter ansvarlig for en skandale som kunne fått enormt alvorlige konsekvenser dersom det ikke hadde blitt oppdaget. I Toronto Sun kan man lese hva Baxter gjorde:

”Det forurensete produktet, en blanding av H3N2 influensavirus og H5N1 virus (fugleinfluensa) som ikke var merket, ble levert til et Østerrisk forskningsfirma. Det Østerriske firmaet Avir Green Hills Biotechnology sendte så deler av dette til sine underleverandører in Tsjekkia, Slovenia og Tyskland.

Forurensingen, som blir etterforsket av de fire landene, kom frem da underleverandøren i Tsjekkia vaksinerte ildere med produktet som resulterte i at de døde. Ildere skal ikke dø av kontakt med humant H3N2 influensavirus.”

Fugleinfluensavirus smitter ikke folk lett, men det gjør influensavirus. Hvis noen blir smittet samtidig med begge disse typene av virus, kan vedkommede fungere som en inkubator for et hybridvirus som kan settes i stand til å smitte generelt. Hadde dette skjedd, kunne vi hatt en pandemi som kunne ha smittet og drept mennesker i et omfang som langt overstiger de som har dødd av fulgeinfluensa eller vanlig menneskeinfluensa. Flere i media, blant annet Times of India sa at denne forurensete vaksinen ble sendt til 18 land i desember i fjor. Hva ville ha skjedd dersom dette ikke ble oppdaget og gjort offentlig kjent?

Baxter: Product contained live bird flu virus

Nå vil Baxter lage vaksine mot svineinfluensa også

Ifølge Sun Times og Infowars har Baxter sendt en anmodning til WHO (verdens helseorganisasjon) om å få en virusprøve for å starte arbeidet med å utvikle en vaksine.

”Baxter er ikke den eneste vaksine-produsenten som nå tar de første stegene for å utvikle en vaksine mot svineinfluensa. GlaxoSmithKline har også hatt samtaler med WHO.”

Christopher Bona some er talsmann for Baxter sier det er for tidlig å si noe om hvor lang tid det vil ta å utvikle en potensiell vaksine. Men firmaets celle-baserte vaksineteknologi setter dem istand til å utvikle vaksiner i løpet av halvparten av tiden det tar å utvikle vaksiner med konvensjonelle metoder som bruker egg. ”Dette reduserer produksjonstiden til omtrent 13 uker fra 26 uker” sier Bona.

Baxter har utviklet en vaksine mot en potensiell fugleinfluensapandemi også. Vaksinene som kalles Celvapan, har blitt godkjent i Europa og myndighetene rundt om i verden har pandemi-planer i samarbeid med Baxter. Noen land har lagre med Celvapan mens andre land har kontrakt med Baxter for leveranse dersom en pandemi med fugleinfluensa bryter ut.

Deerfield-based Baxter International working on swine flu vaccine

Baxter To Develop Swine Flu Vaccine Despite Bird Flu Scandal

Hva skjer nå?

Ingen vet hvordan situasjonen med denne nye varianten av en blanding av fugle,svine-og menneskeinfluensa vil utvikle seg. Ingen vet hvor mange som er infisert i Meksiko der viruset har sin opprinnelse eller hvor mange som er døde på grunn av det. Hvorfor har kun mennesker i Meksiko dødd så langt? Har viruset oppstått av seg selv eller er det utviklet som et bio-våpen? Spørsmålene er mange og vi vil forhåpentligvis få flere svar etterhvert som situasjonen utvikler seg.

Men det er all grunn til å følge utviklingen nøye og spesielt hvilke tiltak WHO og myndighetene setter i verk. Når Baxter som nevnt her har blitt grundig avslørt i et forsøk på å skape en pandemi for kort tid siden, vil det være en ny skandale om dette firmaet får i oppdrag fra WHO å lage en ny vaksine.

Det er mye om svineinfluensa vi ikke vet

Det er åtte-ti mistenkte i Norge

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Hørtes litt skummelt ut? For med en skikkelig kvalitetssikring ville man vel forvente at denslags aldri i evighet kunne skje? Og så skjedde det!

  Jeg håper jo Baxter fikk en mulkt som virkelig smakte av “fugl” og som fikk selskapets ledere til å forstå at de neste gang ville være konkurs?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. De som driver med bio-sikkerhet sier at noe slikt er utenkelig som følge av et “uhell”.

  Noe som er like skremmende med denne situasjonen, er at det ikke har vært fullt fokus i media om denne saken og at man kan frykte at etterforskningen ikke vil føre til konsekvenser for Baxter. Hvilke slutninger skal vi da trekke?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Har NOEN bevist gitt ut feil informasjon ???

  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=552625

  Kort sitat fra VG

  “Mexicanske myndigheter har tidligere opplyst at 20 mennesker er bekreftet døde som følge av svineinfluensa, men helseminister Jo
  se Angel Cordova opplyser nå at tallet er nedjustert til sju.”.

  Hvem kan tjene på å skape panikk nå????

  Noen grupper driver ofte med “Aktiv dessinformasjon” i media.

  En må huske på at media er “meget aktivt” sensuret
  i “alle” land enten av “eiere” og/eller myndigheter.

  Noen Spørsmål å tenke på….!!!!!

  Hvilke Land har et aktivt bio-våpen angreps program?

  Hvilke Land har et aktivt bio-våpen forsvars program?

  I hvilke land er det dokumentert bio-våpen testing på egen befolkning?

  Hvilke selskaper kan lage virus med spesifikke egenskaper?

  Hvilken sikkerhet har “virus-selskapene”?
  (Hvor lett er det for utro ansatte /
  eksterne kriminelle å skaffe seg farlige virus?)

  Har noen selskaper bevist eller ved “uheld” laget vaksiner
  som inneholder “aktive” virus som kan drepe friske menesker?

  Har noen “virus-selskaper” hatt uheldige episoder det siste året?

  Er det oppklart hvem/hvilken gruppering som stod bak virus angrepet
  på den amerikanske kongress i 2001?

  Har noen person blitt dømt for virus angrepet 2001
  som drepte noen få personer i USA?

  Er det sansynlig at “NOEN” bevist sprer farlige virus?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. I Dataverdenen lager man virus og spam for å selge antivirusprogram. Hotmail som eies av Microsoft sender ut spam tror jeg. Jeg hadde ikke spam på min email før jeg sendte to julehilsner til to med hotmail epost…

  Bjarne Håkon Hansen har bestillt 4,7 millioner doser med vaksine, og USA skal bruke 1 milliard dollar…

  I følge forskere om jeg husker rett, er Svineinfluensaen mindre farlig enn vanlig innfluensa. Det er altså flere som dør av helt normal influensa. Hvorfor da denne fryktskapende mediavinkling?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Norge har faktisk bestilt 9,4 millioner doser med svineinfluensavaksine, to doser til alle mennesker i Norge, unntatt meg. De sier at de har bestilt fra GlaxoSmithKline. Britene har også bestilt sine 90 millioner doser derfra OG fra Baxter.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00