TheNaturalWarrior

Obama vil ikke utøve presidentembetet på en trofast måte

Lagret under: Ukategorisert on januar 20, 2009 at 11:24 pm

Dette er en hendelse som kommer til å avstedkomme diskusjon, ikke i midtstrømsmedia som er i en psykotisk lykkerus etter at Obama ble valgt til president, men blant folk som mener at slike høytidelige seremonier skal foregå korrekt og med den respekt for grunnloven, nasjonens grunnleggere og befolkning som dette fordrer.

 

Prosedyren er at man øver i flere dager på denne lille eden fordi det er et såpass viktig embede som skal bekles, som president for USA. Likevel klarte Barrack Obama og høyesterettsdommer John Roberts å rote det til. Kanskje det vil ha konstitusjonelle konsekvenser, men om så er tilfelle, vil ingenting skje utenom noen få skriblerier og bortforklaringer fordi eliten som styrer USA ikke lengre følger dens grunnlov, som flertallet på Stortinget i Norge ikke følger vår grunnlov.

 

 

Her er ”eden”:

"I, Barack Hussein Obama …," began Roberts.

"I, Barack …," said Obama, and before he could continue, Roberts said, " … do solemnly swear …"

Obama: "I, Barack Hussein Obama, do solemnly swear …"

Roberts: "… that I will execute the office of president to the United States faithfully …"

Obama: "… that I will execute …"

Roberts: "… faithfully execute the office of president of the United States …"

Obama: "… the office of president of the United States faithfully …"

At that point, Roberts got back on course, leading as Obama followed with "and will, to the best of my ability, preserve, protect and defend the Constitution of the United States."

"So help you God?" asked Roberts.

"So help me God."

Han utelot altså ordet ”faithfully” som betyr at han har ikke avlagt ed på å utføre embetet som USAs president på en ”trofast”, ”redelig”, ”pålitelig” måte.

 

http://www.startribune.com/politics/37881304.html?page=1&c=y

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Hussein, Hussein, Hussein … Hvor har jeg nå hørt dette navnet før?

  Saddam? Nei,- han har vel ikke vært på besøk i Kenya…?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Ser ikke på den eden som viktig i det hele tatt. Er en tradisjon bare. Finnes antageligvis nok av underskrevne papirer og lover som gjør at han allerede har lovet det. En bagatell i det store bildet. Virker som du virkelig er ute etter å sverte Obama. Hvem stemte du på?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Var det ikke høflig av obama og redde høyesterettsdommerens ansikt da?

  Det synes jeg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Som Bill Hicks sa, den EGENTLIGE innsettelsen kommer etter at kameraene er slått av, når gutta med makten tar den nye presidenten med seg inn i et rom og viser ham film fra henrettelsen av JFK. Fra en annen vinkel enn den vi andre har sett…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Catla,

  Da synes nok du at flere papirer og lover som er “tradisjon” ikke er viktig, som for eksempel ytringsfriheten?

  En annen “bagatell” er at det er sannsynlig at Obama ikke i det første kvalifiserer til å stille som presidentkandidat fordi han nekter å fremlegge fødselsattest som eventuelt kunne parkere slike spekulasjoner.

  Obama vil i alle henseender bli unnskyldt i media for å opprettholde glorien så lenge som mulig. Nå er ikke jeg imot Obama som person men mere det han representerer. Han er ingen selvstendig bestemmende kraft. Jeg finner det ufattelig at så mange tror fullt og fast på at Obama som farget mann skulle blitt tillatt å ta over makten i Washington. Det er komplett utenkelig! Han er og han forblir en marionett og innen 150-200 dager vil det gå opp for millioner hva Obama egentlig står for.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Roberts: “… that I will execute the office of president to the United States faithfully …”

  Obama: “… that I will execute …”

  Obama: “… the office of president of the United States faithfully …”

  Han sa da vitterlig “faithfully”…?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. #4 hehehe jeg tror det er vanvittig mye hemmeligkremmerier i den amerikanske stat på mange måter

  Etter å ha lest flere innlegg, er jeg overbevist om at bloggeier har bestemt seg på forhånd for å ikke like Obama. Han stemte sikkert på Hillary og er litt sur.

  Jeg er så glad det ikke er en rett å eie våpen i Norge. Det er noe av det jeg hater mest med amerikanere…det står i grunnloven at en har rett til å ha våpen. Hva i helvete skal alle ha våpen for? Hvis det var mye strengere å eie våpen, hadde man ikke hatt behov for å beskytte seg og sin familie. Det der er det jeg ler mest av amerikanere for:D Det er en grunn til at Usa har så mye %høyrer kriminalitet pr innbygger enn Norge….

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. #4, Obama er nok blitt så “mindfucked” over mange år at de ikke trenger å vise ham noen film for å holde ham i tømmene, tror nå jeg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. #6,

  Ja, han sa visst det men han sa ikke: “faithfully execute the office of president of the United States …”

  Han sa: “… the office of president of the United States faithfully …”

  Hele eden er rotet til og det rette hadde vært å begynne helt på ny.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Det er nettop det han står for som jeg støtter. Klart han har langt fra all makt. Jeg syns generelt at det amerikanske valgsystemet ikke er folkedemokrati. Likt som at presidenten skal utnevne høyesterettsdommere. Da blir jo dommene dømt etter presidentens ønske da han seff velger dommere som han vet deler syn.

  Slik jeg har hørt grovt sett er Obama for å tilrettelegge velferdstiltak som støtte til helse. Et skritt nærmere Norges modell som vil hjelpe lavtstilte borgere betraktelig. Så vil han gjøre mange begrensende tiltak i forhold til krigene Bush satte igang. Og hvis han vil stramme inn på våpenloven så støtter jeg han fullt ut.

  Jeg vil gjerne at du forteller meg hva Obama står får som bekymrer deg så forferdelig

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Det hadde vært en bagatell dersom du hadde rett, men er en ikke-sak i og med at du tar feil. Barack sier faithfully:

  http://www.youtube.co...

  En behøver ikke være noen videre cunning linguist for å vite at engelsk ordstilling tillater både foran- og etterstilte adverb. “Execute faithfully” er jamngodt med “faithfully execute”.

  Jeg har en meget sterk mistanke om at opptil flere av de foregående 43 presidenter har knotet seg gjennom samme ed, dog ikke med samme publikum.

  Kort oppsummert: BS.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. #7:

  Jeg misliker folk som Obama som jobber for å innføre det totale facsistiske diktatur. Ja, jeg innrømmer det. Jeg er åpen om det at jeg er tilhenger av individuelle friheter om motstander av tyveri, drap og tvang. Derfor stemte jeg heller ikke for Hillary fordi hun og Bill (Billary) også er motstandere av frihet.

  Vi er på vei mot en verdensomspennende fascistisk ny verdensorden og den eneste befolkningen som kan stoppe det, er det amerikanske folk. Derfor trappes nå kampen opp mot befolkningen og Obama vil innføre våpenforbud. Dette er amerikanere flest meget imot selv om flertallet i Norge og Europa forøvrig hater våpen i private hender. Man foretrekker her å følge eksemplene til Hitler, Stalin og Mao og avvæpne befolkningen slik at de ikke kan forsvare seg og sine når det virkelig trengs.

  Faktum er at områder i USA med sterk våpenkultur har mye mindre kriminalitet enn områder der befolkningen er sågodt som avvæpnet. Fjoller som tror på forbud tror vel samtidig at kriminelle også vil respektere et forbud. Et annet moment er at i årene som kommer er det myndighetene som kommer til å bli borgernes største trusler, og de er bevæpnet…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. #11

  Han skal jo si hele setningen og ikke deler foran og etter at dommeren har sagt noe. Da skal han jo begynne på nytt.

  Dere som i månedsvis nå har tilbedt Obama med at han er så veltalende og smart må vel bli en smule forbløffet over denne plutselige stotringen? Nei, forresten, alt kan rasjonaliseres bare man tror sterkt nok.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. #10

  Mulig han vil begrense noen av krigene som Bush satte igang, men han vil sette i gang helt nye kriger.

  “Jeg vil gjerne at du forteller meg hva Obama står får som bekymrer deg så forferdelig”:

  http://www.vgb.no/219...

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. “Jeg mener ikke at små barn skal lære å skyte, dette kan gjerne komme noe senere. Men i USA har man kunnskap og kultur med våpenbruk og det utføres med voksne tilstede som kan forklare og lære barna om respekt for skytevåpen.” fant dette i et av dine innlegg og må le.

  Det er jo det som er tingen, at de færreste lærer barna sunt våpenbruk. Derfor må det bli vanskeligere å eie våpen. Når tilgjengeligheten minker, minker også de kriminelles tilgjengelighet. Den vil aldri forsvinne. Usa har et så våpenfokus, det har jo vist seg at det er en lett utvei for feil personer. En skal ikke kunne gå på et supermarked å kjøpe ammunisjon, det er helt absurd. Skolemassakre, impulsmord og smågutter som finner fedres våpen uten å ane konsekvensene vil minske betraktelig når tilgjengeligheten minker.

  Det er ikke fascistisk å opprette kontroll. Folk som deg og meg klarer seg muligens med store individuelle friheter, vi kunne sikkert vert sunne mennesker i et anarki, men alle er ikke som oss.

  Kan bare sammenligne med barn som klarer seg på skolen og i samfunnet, og de som til stadighet trenger rettledning i alle varianter. Vi trenger en struktur i samfunnet, vi trenger regler som er til samfunnets beste.

  Blir det en sånn tilstand at amerikanerne må beskytte seg mot avvæpnings Obama som har laget staten likt som Hitler eller Stalin, så får de nok hjelp fra andre nasjoner som ser at Obama har friket ut skal du se;)

  Det undrer meg hva Usa er så paranoide for! Hva skal de beskytte seg mot? Vi blir ikke mer drept i Norge fordi vi ikke har våpen for hånd

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Var det ikke det jeg tenkte, du er en representant for disse fritenkerne der ute i mørke på den ytterste høyresiden…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. # 9

  Det var jo i utgangspunktet Chief of Justice som leste feil (og som aldri hadde gjort dette før).

  Obama kjente jo teksten, men reagerte da den ikke ble korrekt opplest. For da ville han jo i ettertid risikere at noen sa at han ikke hadde avlagt eden!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. Jeg leste det innlegget før jeg skrev #15.

  Forstår fremdeles ikke hva du er redd for. Hva så om Obama har hatt homosex eller sniffet kokain i ungdommen? Om han strammer inn på ting, så gjør det han slettes ikke til fascist.

  Kanskje det er en innstramming amerikanerne trenger? De som tror at de eier hele verden..De tenker på sitt eget beste istedet for hva som er best for fellesskapet eller hva som er rett!

  Jeg hater også mye om Russland.

  Tror du blindt på alt denne Tarpley fyren sier? Det virker som du er veldig fan av denne Alex Jones. Kanskje du ikke burde ta alt for god fisk, likt som jeg ikke tar alt om Obama for god fisk?

  Å bruke change ordet er en bagatell..

  Hvis det er slik at folk blir pålagt å ikke kritisere Obama, så er det kritikkverdig. Selv om jeg trodde at ytringsfriheten også sa at man ikke skulle angripe enkelt personer?

  Skatter mot global oppvarming høres veldig bra ut for næringsdrivende. Det er ingen hemmelighet at Usa er en storforurenser og nekter å gå med på flere begrensningsavtaler. Usa som et stort land med en rik stat, burde absolutt ta sin del og gå som et bra eksempel(Kan et eksempel være Kyoto, eller er jeg på jordet?)

  Jeg tror det kan være en sannhet i at Obama er et markedsføringsobjekt og at mange elitefolk kommer til å utnytte han veldig. Man han kommer ikke til å være folkeforfører i en slik forstand som Hitler. La oss nå se om ikke Obama kan få ryddet opp etter idioten Bush littegrann, tiden vil vise om han klarer 4år

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. Dette er farlig.

  Kan ikke le for mye.

  Kan få en latterkrampe for mye.

  Obama er blir den presidenten som kan gi folket i USA den respekten en president kan gi.

  Obama er den presidenten verden vil forhandle med.

  En vis fyr som ikke fyrer av med tåpelige ord.

  Bush er vekk. Takk for det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. Jeg ser behovet for å holde oppe fokuset på Obama og det kan være greit med oppfølgende artikler etterhvert som tiden går.

  Catla, du er sikkert velmenende, men dine støtteerklæringer om politikk som går ut på å stadig begrense enkeltindividets rettigheter og styrke det kollektivistiske (Den Nye Verdensorden), er noe jeg kommer til å kjempe imot med nebb og klør. Den dagen det går opp for deg hva en slik politikk virkelig betyr i hverdagen, er jeg sikker på at du også vil betakke deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 21. #16 Kommentar fra lillevanilje:

  Var det ikke det jeg tenkte, du er en representant for disse fritenkerne der ute i mørke på den ytterste høyresiden…

  Ja, jeg er fritenker. Nei, jeg er ikke på ytterste høyre fløy. Høyre-venstre innen politikk er meningsløst og kun for at folk skal ha sine “lag” å heie på slik at de glemmer at de fleste politikerne stort sett er identiske. Jeg skiller heller mellom kollektivistisk og individualistisk filosofi og støtter sistnevnte. Jeg er et unikt individ, ikke en organisme som tilhører en eller flere grupper og som forvinner i alle disse ismene som fanatikere opp gjennom tidene har støttet seg på. Kommunisme, sosialisme, fascisme…alt dette er menneskefientlig og eksisterer fordi de er verktøy for Den Nye Verdensorden.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 22. “Da president Barack Obama avla presidenteden, virket det som om han ikke helt fulgte med. Han snublet i ordene. Sannheten er at det ikke var presidenten som bommet, men lederen i amerikansk høyesterett John G. Robert som gjorde feilene.

  Han er selv republikaner og ble utnevnt til sin jobb av president George W. Bush.

  Robert som er kjent for at han aldri gjør feil, stokket om på ordene. Dette forvirret Barack Obama som dermed fremsto som den som gjorde feil.

  Toppjuristen Robert ble i amerikanske medier i natt sterkt kritisert fordi han åpenbart hadde tatt lett på oppgaven. Han trodde han kunne eden utenat, men det gjorde han ikke. ”

  http://www.aftenposte...

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 23. Jeg er ikke for å ta fra folk alle rettigheter, jeg er ikke AP tilhenger i det hele tatt. Jeg er ikke interessert i en kommunistisk Russland tilstand jeg heller. Men man må ha begrensninger på ting som kan være til skade for andre. Jeg er sikker på at om våpenpolitikken blir strammet inn, så vil du fremdeles ha muligheten til å kjøpe deg et registrert våpen i en spesialbutikk. Mens en psykopatisk pasient som har begått drap ikke lenger vil ha den rettigheten pga en innskrenkning.

  Forandringer i Usa vil ikke ta bort rettigheter for folk, de vil derimot få flere rettigheter innen bl.a helse. De som ikke har råd til forsikring sitter jo ganske godt i klemma der borte vil jeg påstå. Vil du si at Norges velferd politikk er noe andre land ikke bør se opp til?

  Når amerikaneren Michael Moore laget “dokumentarfilm” fant han Norge så vellykket at det var for skummelt til å ha med i filmen…:D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 24. Som BustefaenToo skriver i #11 så er dette en ikke-sak. Obama sier: “I, Barack Hussein Obama, do solemnly swear that I will execute the office of president of the United States faithfully”. Setningen er oppstykket, ja, men korrekt, og blir ikke det spøtt mindre gyldig av at den er oppstykket.

  Du skal være bra paranoid for å tro at dette er et slags komplott så Obama skal slippe å utføre embetet på en “redelig” måte.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 25. Av det jeg har lest på denne bloggen, så er han ganske paranoid. Og kanskje litt naiv. Han er sikkert amerikaner. Tror ikke han har onde hensikter egentlig, bare livredd en ny verdensorden(hva nå denne verdensordenen inneholder(Illuminati kanskje?))

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 26. OK. La oss se stort på det og regne feilen som menneskelig svikt. Dette er likevel småtterier i forhold til det amerikanerne og verden forøvrig har å vente fra Obama. Nå er han President og jeg unner saueflokken å glede seg en liten stund. I mellomtiden håper jeg å få tid til å gå gjennom saker som Obama-eksperter sier vil være på agendaen i tiden som kommer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 27. Hvis Obama er en så fantastisk fyr, hvorfor drar han da med seg søppel som Robert Gates?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 28. #25 Catla,

  Man blir gjerne karakterisert som paranoid hvis man kritiserer maktapparatet. Mange diktatur har gjennom tidene satt psykiatriske merkelapper på opponenter for så å “tvangsbehandle” dem for sine “vrangforestillinger”. Slik sett kan man forstå at denne tanken har fått feste seg hos en del vanlige folk også, der man ikke klarer å motstå fristelsen for å komme med personkarakteristikker heller enn saklige argumenter.

  Jeg er ikke amerikaner. Jeg er norsk.

  Ja, jeg frykter Den Nye Verdensorden og det bør alle frykte. Barrack Obama er tjener av NWO og vil dessverre være veldig mye mere effektiv enn George Bush Jr.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 29. # 27

  Ja, og når fansen tror at det er så stor forskjell mellom demokrater og republikanere, hvordan kan de lukke øynene for at Gates tjente Bush som er Republikaner?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 30. Jeg har ikke satt meg så veldig dypt inn i alt som du tydeligvis har. Jeg vet ikke noe særlig om Den Nye Verdensordenen. Illiminati skal være død, men kanskje de driver i det skjulte på et lavt nivå, hvem vet. Hva mener du med “Den nye Verdensordenen”? Er ikke dette vare et uttrykk? Jeg tror bare Obama må få en sjangs så får vi se hva som skjer. Går alt på tverke så kommer nok folk til å protestere. Kanskje ikke alt du har lest eller hørt er helt riktig?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 31. I motsetning til hva et par av kommentarene her mener (”BS” og “ikke-sak”), så mente altså eksperter på den amerikanske grunnloven at den offentlige eden ikke var gyldig og han måtte derfor avlegge den på ny. Men denne gangen skjedde det uten offentlig fanfare, uten pressen og uten BIBELEN!

  Så langt har det altså kommet der til lands. Man defakerer på Grunnloven og det amerikanske folk, ikke bare en gang, men to ganger!

  Jeg tror fortsatt at Obama ikke er korrekt innsatt som president. Slike innsettelser som Obama nå har vært med på er en hån og ble foretatt på en meningsløs måte.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 32. Hai.
  Har ikke laest alle kommentarene nedover her, men måtte ikke Obama ta eden på nytt?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 33. Jo, se kommentaren min ovenfor din :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 34. NW: Oj…Så virker ikke noen av edenee sannferdig da altså..?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 35. Nei. Sannheten er at USA er kuppet av kriminelle og Obama er deres nåværende ansikt utad. Intet, jeg gjentar, intet av det som egentlig skjer i USA kommer ut i media i Norge. Det er meningsløst å lese norske aviser og se på TV og tro at man er informert. Det som skjer i USA er så utrolig viktig for resten av verden, derfor er det trist at så få tilegner seg objektiv informasjon.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00