TheNaturalWarrior

Eiendomsskatt er et overgrep mot folket

Lagret under: eiendomsskatt-andøy, kommune on september 26, 2008 at 10:33 pm

Jeg vil på det sterkeste advare mot å innføre eiendomsskatt i Andøy. En slik skatt er et angrep på menneskers rett til full råderett over eget liv og eiendom. At sosialister er tilhengere av slike frihetskrenkende tiltak er ingen hemmelighet. Avskaffelsen av privat eiendomsrett er det første budet i det kommunistiske manifest og folk bør for sin egen, og sine etterkommeres del, være veldig oppmerksom og ikke tillate at en slik skatt blir etablert. Historien viser at denne skatten gradvis har omfattet flere områder og fra 2007 ble det endelig lovlig for alle kommuner å skattelegge alle eiendommer. Vi vet også at alle skatter begynner i det små for så å øke i omfang over tid. Jeg vil også gjøre oppmerksom på at eiendomsskatten ikke tar hensyn til eierens økonomi og dersom den ikke betales, tas det pant i eiendommen. Innføres denne skatten, vil vi i praksis bo i våre boliger som kommunens leietakere.

 

Det ser ut til at også Høyre nå ønsker å innføre eiendomsskatt. De sier at de er prinsipielt imot skatten, men vil likevel innføre den. Hvilken tankegang er dette? Det er som å være prinsipielt imot abort, men likevel få det foretatt hvert år etter en konsekvensanalyse. Dette er prinsippløshet!

 

Hvorfor skal det offentlige ikke forholde seg til de økonomiske realitetene på samme måte som den enkelte borger må? Dersom jeg på grunn av økonomiske problemer øker min ”inntekt” ved å stjele fra mine naboer, havner jeg i fengsel. Når stat og kommune gjør det samme, er det helt lovlig. Legalisert ran er den rette betegnelsen.

 

Finn andre måter å tilpasse inntekter og utgifter til kommunen. Noen forslag:

-         foreta en prioritering og utfør lovpålagte oppgaver kun opp til fullfinansiering fra staten

-         sett i gang et kommuneopprør mot sentralpolitikerne som bevisst skaper dårlig økonomi i kommunene slik at de indirekte presses til tiltak som Løvebakken ønsker

-         reduser kommunens omfang, er et stort byråkrati i folks interesse?

-         spør folket, offentliggjør budsjettet med inntekter og utgifter til de forskjellige etatene

-         er det kommunens oppgave å økonomisk støtte arbeidsføre sine ideer og hobbyer?

 http://www.andoyposten.no/

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Tja, det er vel ikke noe større overgrep i Andøy enn det er i andre kommuner?

  Når det er sagt så er det jo en dobbeltbeskatning eller en slags ekstraordinær formuesskatt som man vel burde være for god til å ilegge sine sambydinger.

  Det er riktignok ca 3 år til neste kommunevalg, men allerede nå bør man utfordre lokalpolitikerne på deres syn på slik skatt. Hvem vil (dersom de kommer til makten) gå inn for å fjerne slik skatt?

  Publiser svarene i alle lokale og regionale aviser slik at dere i ettertid kan se hvem som bryter sine løfter til befolkningen. Og stem dem ut av politikken!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Når jeg skrev at eiendomsskatt er et overgrep mente jeg selvfølgelig generelt, men dette ble satt i kontekst til Andøy kommune fordi det har nå kommet som leserinnlegg i Andøyposten.

  De skal snart behandle det og jeg vil at de skal la være å innføre den, heller å måtte straffe dem med stemmeseddelen om tre år. Blir den først etablert skal det bli temmelig vanskelig å bli kvitt den.

  http://www.andoyposte...

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Ran… Jepp det er regelrett og umoralskt ran!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Vi har eiendomsskatt her i Harstad og det har vi hatt i alle år. Til nå har eiendomsskatten bare omfanget husstander i “byen”, feriehus og hus utenfor bykjerna har vært frittatt fra dette.

  Etter den såkalte økonomikrisa i fjor innførte de skatteplikt både for feriehus og hus utenfor kjerna, noe som ikke er mer enn rimelig.

  Men det er alltid ett men. Alle husene er taksert etter en helt vill taksering. Hvem vil betale 3 millioner for ett hus langt oppå fjellet i en bygd som er nesten fraflyttet? De takserer husene etter arealberegning og skulle på såkalt befaring i alle 7500 husstandene i kommunen. De kom aldri. Det visste seg etterhvert at de satt i bilene og la på en sum de syns var rimelig, bare for syns skyld. Resten brukte de plantegningene til. Og dette med resultat at de så ikke hvordan husene så ut bak fasaden de så. Bl.a takserte de en halvreven sjå til over 900 tusen. Skal man først innføre det, ikke gjør det på en slik måte som denne kommunen.

  Jeg betaler 12tusen kroner i året for å eie mitt eget hus. Jeg betaler for flere renovasjoner enn vi strengt tatt trenger, fordi kommunen mener jeg har 4 utleieenheter og må derfor ha det. Jeg har ikke det. Det nytter ikke å ta det opp til diskusjon heller. Og eiendomsskatten kommer, 6 tusen kroner takk – betal innen 14 dager. Og de øker den med 500 kroner for hver betaling ser det ut som…

  Men si meg; Hvor skal 0ver 80000000 kroner dekkes inn i en slunken kommunekasse? Det fører til flere skolenedleggelser og flere nedskjæringer i eldreomsorgen. Det slaktes over en lav kam allerede.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. #4

  Ja, det er helt forkastelig med en situasjon som du der beskriver.

  Men eiendomsskatt er galt i seg selv og skulle ikke forekomme noen steder. Slik blir det når man har et samfunn som skal sørge for alle behov for borgerne, som i sin tur er opplært til at det offentlige passer på oss. Hvorfor skal vi på død og liv ha slike store byråkratier som kveler oss i skatter og avgifter? Her skal man skape byråkrati som er sløsing av tid og penger for legalisert ran! Ingenting skal et menneske få lov til å ha i fred og eie selv.

  Det spiller ingen rolle hvor veldedig formålene for utbyttet er. Det er GALT, det er kommunistisk og det får blodet mitt til å koke!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Nisselue eier ingenting. Knapt nok vett. For lite til å beskattes. Ja.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Eiendomsskatt er en uting, og må ikke innføres. Jeg bor i en høyrestyrt kommune hvor det klart sies nei til slikt.

  I min kommune sies det også følgende: Innsparinger skal skje på mellomledernivå. Eventuelle ansettelser skal kun skje i førstelinjenivå.

  Det vil si: For eksempel kommunale konsulentstillinger innenfor helseomsorgen (papirflyttere) skal nedbemannes og erstattes med folk som jobber. D.v.s. syke-/hjelpepleiere.

  Gjør man dette konsekvent på alle nivåer så blir det etter hvert bedre for oss innbyggere. Og mulig å drive kommunen uten å tre over oss nye skatter og avgifter.

  Om det faktisk blir gjort i min kommune, eller om det bare blir vakre ord… se det gjenstår å se! Men jeg håper.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Ja, la oss håpe at din kommune og min kommune og så mange andre kommuner som mulig motstår fristelsen eiendomsskatten er. Når de fleste har innført den, er sjansene stor for at de gjenstående få også gjør det. Man skal jo gjøre som alle andre nå til dags, ikke bare det gode men ogsp det onde.

  Nå vet jo ikke jeg hvordan strukturen i byråkratiet til din kommune er, men jeg mener at alle ledd i administrasjonen bør nedskalere. Enig, sett de ressursene man har i direkte tjenesteproduksjon.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00