TheNaturalWarrior

Kapitalismen er ikke årsak til finanskrisen

Lagret under: frie, kapitalisme-det, marked-finanskrise-kommunisme-sosialisme-federal, reserve-sentralbank on september 22, 2008 at 4:37 pm

Tilhengere av det frie markedet og kapitalisme har i flere år sagt at den finansielle krisen vi nå ser vil komme og at de kreftene som egentlig står bak krisen vil trekkes frem som redningen og at det frie markedet har spilt fallitt. Det er riktig at bak det hele står noen meget få og ufattelig rike bankfamilier. Disse må ikke forveksles med kapitalister i tradisjonell forstand og de er absolutte motstandere av det frie markedet. Rockefeller hatet konkurranse. De fikk i USA i 1913 opprettet en privateid sentralbank, Federal Reserve, under  påskudd av å hindre økonomiske problemer, men stod selv bak krakket i 1929 og depresjonen i 30-årene ved deflasjonen der de trakk tilbake penger i omløp, helt til de igjen snudde trenden ved å få igang 2. verdenskrig. De skaper bobler i økonomien ved å gjøre pengene billige og lett tilgjengelig for så å gå motsatt vei og dermed kjøpe opp virkelige verdier på billigsalg.

 

Grunnleggerne av den amerikanske republikken var totalt imot at en sentralbank skulle etableres slik det hadde skjedd i England på slutten av 1600-tallet. Det står skrevet i Konstitusjonen at Kongressen skal ha makt til å trykke penger og ikke som idag, en sentralbank i privat eie som lager penger av løse lufta som de låner ut til staten som betaler renter med penger de får fra skattlegging av befolkningen.

 

Nå kommer altså, helt som forventet, kommunister og sosialister frem og krever det frie marked og kapitalismens død. Opprettelsen av en sentralbank er forøvrig det 5. bud i det Kommunistiske Manifest og ligger til grunn for de problemene vi har idag. Dette skyldes ikke tilfeldigheter, men er planlagt av de som skapte både kommunismen, sosialismen og nazismen.

 

Fritt marked? Det er jo destruksjonen av det frie marked som har skapt de problemene vi alle må forholde oss til nå fremover. Sentralbanken og de korrupte politikerne i Washington har i mange år jobbet sammen. Først sørger de for at mesteparten av industrien og de skapende arbeidsplassene blir flyttet ut av landet. Så skaper de økonomiske bobler innenlands ved å sette ned rentene slik at penger flyter inn i diverse markeder, billige penger. Tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan snakket varmt om de nye finansielle produktene og hvor vitenskapelig og flott det var. Boblen gikk nå sist inn i boligmarkedet og folk følte seg rike fordi deres boliger steg i markedsverdi. Dette er falske verdier og ved å unnlate å stramme inn på pengepolitikken, hindret man den naturlige korreksjonen i et fritt marked. Boblen har nå sprukket og de som stod bak har forlengst realisert sine profitter i virkelige verdier som gull og råvarer og det som nå gjenstår er den endelige ødeleggelsen av USA’s økonomi.

 

Monopolistiske multinasjonale selskaper hvis eiere med vilje har brukt til å rane til seg verdier fra middelklassen går nå konkurs og regningen blir sendt til de som allerede har blitt ranet! Selskapenes gjeld blir nå nasjonalisert, dvs. sosialisert og sosialistene kaller det kapitalisme?

 

Den kjente økonomen Peter Schiff sa dette den 17. september:

 

”Hvor vil det ende? Hvilke andre problemselskaper vil sentralbanken nasjonalisere, og hvor mye vil det koste? Hvorfor stoppe ved problemselskaper? Hvis sentralbanken kan kjøpe seg inn i et sykt selskap, hvorfor ikke et friskt? Nå når vi har tillatt sentralbanken å ta over hvilke verdier de vil, er privat eiendomsrett meningsløst. Når oljeprisene blir virkelig høye, hvorfor bry seg om høyere skatter på profitt når sentralbanken bare kan nasjonalisere Esso-Mobil ved et par tastetrykk på seddelpressen. Hvem trenger Bolsjeviker når du har Federal Reserve”.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Jeg tror ikke på det du skriver her. Til tross for at jeg har sett denne videoen -> http://verdenvilbedra... og at jeg tror det finnes enkelte konspirasjoner.

  Kritikken endel av disse “gale” huleboerne i USA, som gjerne tror på ALLE konspirasjonene, er at man ikke lengre har en pengeverdi som reflekterer verdien av et metall. Hvilken verdi har gull i dag? Det er mer enn nok gull.

  Det blir riktigere å la pengeverdien fastsettes med bakgrunn i et lands ressurser. De tre grunnleggende er arbeidskraft, naturressurser og teknologi. Deretter kan man kanskje argumentere for at infrastruktur er en ressurs.

  Du har helt rett i at penger ikke har noen verdi, utover den verdien vi velger å tillegge de. Federal Reserve er likevel underlagt politisk styring, til tross for at de på oppdrag fra den amerikanske stat, foretar selvstendige transaksjoner med hensyn til utlån, forsvar av dollarverdi og levering av andre banktjenester. De er ikke mer selvstendig enn Norges Bank, og sjefen utnevnes av presidenten.

  Hvilket alternativ finnes til en pengebasert økonomi? Ressursbassert? Det høres jo mye mer kostbart ut å administrere. Vi får heller håpe vi kommer opp på et sivilisasjonsnivå på høyde med Star Trek, hvor tingang til ressurser ikke lengre er noe problem, og menneskets ambisjoner har nådd et høyere nivå enn å tilegne seg materielle goder (Ferangi?).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Det er dessverre mange som i likhet med deg ikke tror og heller vil merke slik informasjon med “konspirasjonsteorier”. Selv når hele systemet faller sammen klarer de fleste (som er ordentlige) mennesker ikke å ta inn over seg at det finnes veldig destruktive krefter som jobber mot oss.

  Det vil snart ikke hjelpe å stikke hodet i sanden og benekte realitetene fordi dette vil ramme oss alle i Bibelske proporsjoner. Jeg vil fortsette med min lille innsats for å informere og aller helst bidra til at flere selv undersøker disse tingene før de avfeier det som ville konspirasjonsteorier.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. “Når en kapitalist uttaler seg, skal du alltid sjekke om han (eller hun) lager et lygekryss med venstre peke- og langfinger”.

  (Kilde: Terje Johansen, avtroppende BI-rektor i Sykkylven)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00