TheNaturalWarrior

Pensjonsfondet og boligkrisen i USA

Lagret under: bank-boligkrise, mac-, mea-freddie, norges, pensjonsfondet-fannie on juli 25, 2008 at 12:55 am

Fannie Mae og Freddie Mac er privateide banker med historiske røtter som med Fannie Mae var da det ble etablert av sosialisten Franklin D. Rooseveldt i 1938 for å sikre at alle i USA kunne få lån til bolig, uansett om de hadde råd til det eller ikke.

 

Nå er begge bankene i praksis konkurs og redningsaksjonen som nå trer i kraft fra den amerikanske staten er for å redde de private aksjehaverne og la skattebetalerne betale for deres økonomiske forbrytelser. Så i første omgang er det snakk om 25 milliarder dollar fra (en tom) statskasse, noe som jeg tenker kan bli atskillig større beløp etterhvert. Slik devalueres dollaren ennå mere, amerikanerne må betale mere skatt og får høyere inflasjon. Dette er en av måtene middeklassen og fattige blir ranet av den monopolistiske eliten som ikke er kapitalister, men parasitter.

 

Vår oljeformue som forøvrig tapte 114,8 milliarder i første kvartal i 2008, er nå estimert til 1945,8 milliarder i følge Norges Bank. Av disse milliardene har pensjonsfondet ifølge E-24 investeringer i Freddie Mac for 37 milliarder og i Fannie Mae for 90 milliarder.

 

Jeg kan ikke med den beste evne forstå at ikke Norges Bank var inneforstått med at den amerikanske staten ville gå ut og redde disse to bankene. Mange har i flere år advart mot risikoen i disse bankene og når de står for omtrent halvparten av det 6000 milliarder dollar store eiendomsmarkedet i USA, kan jeg ikke tenke meg at de ville tørre å ta sjansen på at staten ikke skulle redde dem. Det visste de nok på forhånd at de ville gjøre.

 

Så disse investeringene er nok ikke tapt for pensjonsfondet selv om de burde vært det hvis man hadde hatt et fritt marked. De private aksjonærene er med på den eventuelle oppturen som er finansiert av de amerikanske skattebetalerne. Hvorfor er det ikke snakk om etikk i dette tilfellet? Vi, med en tåpelig sentralbank skal reddes mens amerikanerene skal få svi?

 Les nøye hva som ble skrevet av Norges Bank: 

”På grunn av den viktige og spesielle rolle disse institusjonene har i oppfyllelsen av politiske mål innen boligpolitikken, antas det likevel at den politiske støtte til institusjonene er sterk, skrev banken i et brev til Finansdepartementet i 2001, ifølge E24.”

 

http://www.hegnar.no/bors/article297390.ece

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Vel du har vel i store trekk skjønt hva som vil skje i USA.

  Men vi blir vel ranet også. De kaller oljefondet for pensjonsfondet nå. For å klare pensjonsforpliktelsene i fremtiden. Men disse pensjonene blir allerede betalt ned av hardt arbeidene folk som i tillegg betaler for alle uføretryggdede!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Visst blir vi også ranet. Av våre politikere som spekulerer med papirverdier istedetfor å skape realverdier. Se nå bare hvordan pensjonsfondet tapte over 5% bare i dette årets første kvartal.

  Det gir oss som nasjon imidlertid ingen moralsk rett til å profitere på andres ulykke når vi (Norges Bank) vet at markedene på forhånd er rigget. Husk at disse to bankene før denne krisen betalte ut mange milliarder dollar i utbytte og sannsynligvis vil gjøre det igjen når tingene roer seg. Disse parasittene er helt uten moralske skrupler.

  Glem pensjon hvis du er under 45-50. Hvis det er noe igjen, er det kun smuler etter at 68-generasjonen har ranet til seg fra vugge til grav.

  Vi har sosialisme i Norge og i USA. Sosialisme går ut på å ta fra noen for å gi til andre samtidig som man sløser masse penger og tid på byråkrati. De som prøver å skape verdier blir demonisert og stjålet fra for å gi til de som vil ha mye så lenge de ikke selv må betale for det.

  Nesten hele det norske folk er oppfostret til å støtte dette kollektivet og resultatet blir tap av individuell frihet og velstand. Vi er nå på toppnivået eller deromkring. Ganske snart bærer det i en kraftig utforbakke der vi får se ryggen på amerikanerne.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. quote

  “Nå er begge bankene i praksis konkurs og redningsaksjonen som nå trer i kraft fra den amerikanske staten er for å redde de private aksjehaverne og la skattebetalerne betale for deres økonomiske forbrytelser”

  Som du surrer!

  Forbrytelsen ligger hos den amerikanske stat som har ( via sine GSE’er http://en.wikipedia.o...)

  har kanalisert penger direkte fra seddelpressen inn i boligmarkedet til ikke kredittverdige lånetakere.

  Der markedet sa stopp har myndighetene kjørt på og pumpet penger inn i boligmarkedet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. De har alle ansvar. Myndighetene som deregulerte markedene og ikke minst Federal Reserve som tjener på å låne ut penger til staten og som satte ned rentene når de burde blitt satt opp og således fasiliterte dannelsen av bobler. FR er privat eid og bankfamiliene som står bak eier også politikerne i viktige posisjoner fra begge partiene. De eier også flere av finansinstitusjonene.

  Det later til at du prøver å forsvare eierne av krisebankene. Mener du at disse ble tvunget til å operere så uansvarlig som de gjorde?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00