TheNaturalWarrior

Archive for mars 2008

Gullprisen er nå 1000 dollar!

Lagret under: Ukategorisert on mars 14, 2008 at 11:41 pm

Gullprisen er nå 1000 dollar! Jeg skrev en artikkel igår om gull der jeg ville ta opp når gull ville nå 1000 dollar, men det ble slettet av en dårlig datamaskin. Vel, nå har gullet nådd denne psykologiske grensen og det er langt fra slutt med det.

 

Før jeg er ferdig med denne artiklen vil vi skrive 15. mars 2008. Nøyaktig ett år tidligere var gullprisen $ 648,50. Nå vipper den rundt 1000 dollar og gudene vet hvor høyt det går selv om dollaren stuper i verdi. Gullets økning som egentlig ikke er noen økning men heller reflekterer valutaenes verdifall, viser at gull (og sølv) er forsikringer mot inflasjon. Mesteparten av den dramatisk økte dollarprisen pr. unse gull kommer av den fallende dollaren. Men gull øker også ganske mye i forhold til norske kroner.  Jeg viser her til min artikkel ”Noen Gullkorn”:

 

http://www.vgb.no/21917/perma/279106

 

Gjennomsnittlig gullpris i januar 2004 var $413,99, tilsvarende NOK 2.815.

 

Gjennomsnittlig gullpris i juni 2006 var $596,15, tilsvarende NOK 3.690

 

Onsdag 7. november 2007 var gullprisen $840, tilsvarende NOK 4.435

 Det er nå på natten til 11. januar og gullprisen vipper litt frem og tilbake som vanlig. Jeg tar den nå på $891,1, som tilsvarer NOK 4.704 

Jeg skrev denne artikkelen for litt over to måneder siden og pr. skrivende stund er gullprisen 1002,50 til en kurs av 5,10 som gir en gullpris på NOK 5.112!

 

Jeg har skrevet flere artikler om gull gjennom lang tid og trenden er den samme; gull holder sin evigvarende verdi mens papirvalutaer mister verdi. Hvor mye nytter det å få noen få prosenter i rente av papirkroner når inflasjonen og staten stikker av gårde med mye mere?

Kjøpte du gull for to måneder siden ville verdien ha økt med omlag 8%! På to måneder.

 

Hvem er jeg som skriver dette? Jeg er en helt vanlig skatteslave som lever fra hånd til munn og har ingen økonomisk utdannelse. Jeg er ingen Peter Warren som figurerer på TV og

advarte folk om en gullboble som kom til å sprekke når prisen var rundt 500 dollar. Jeg har bare bygd en skepsis til såkalte eksperter av forskjellige slag som figurerer i store media og heller stolt på velbegrunnede argumenter fra eksperter som figurerer på heller ukjente websider, men som beviselig vet hva de snakker om.

 I ”Arvegullet som forsvant” svarte en person med nicket ”norse” og virket interessert i å kjøpe gull. Denne artiklen ble skrevet når gullet kostet 4.435,- pr. unse. Jeg aner ikke hva denne personen gjorde, men hvis vedkommede kjøpte gull da, ville han/hun idag ha verdier som har økt med 15% i norske kroner. Ikke verst på vel 4 måneder!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eiendomsskatt i Andøy

Lagret under: eiendomsskatt-andøy on mars 9, 2008 at 11:44 am

Som kompensasjon for at politikerne i Andøy vil legge ned tre grendeskoler i utkanten, vil flertallet nå også innføre eiendomsskatt. Denne skatten var i sin tid begrenset til eiendommer i bymessige strøk, men som vanlig med skatter og avgifter som først blir etablert, øker de alltid i omfang og ble fra 2007 bestemt å kunne gjelde alle eiendommer i hele landet. Det er opp til hver enkelt kommune om de vil innføre denne skatten, men jeg tenker at det heller er en snedig måte skatten innføres på, i og med at sentrale politikere sørger for at kommunene ikke har inntekter nok til å finansiere alt, slik at mange kommuner i praksis føler at de ikke har noe valg. Her vil jeg gi SV’s Jon Helmersen honnør for at han har foreslått at kommunen krever økte rammer fra sin egen regjering. Jeg forstår ikke at det borgerlige flertallet avfeier en slik tanke, men heller vil kutte tilbud til vi står igjen med en lite attraktiv kommune å bo i. Når man først her til lands har bestemt at man skal ha en sosialistisk samfunnsorden der staten skal detaljstyre det meste, bør man i alle fall jobbe frem mot et kommuneopprør der man krever flere penger dersom alle lovpålagte oppgaver skal oppfylles.

Jeg anser eiendomsskatt som et angrep på den individuelle retten til å, uten innblanding fra myndigheter, eie eget hjem og bruk. Denne skatten kommer i tillegg til andre skatter i ånden til det kommunistiske manifest, som formueskatt og arveavgift. Når disse skattene er godt etablert og ansett som nærmest naturlover av befolkningen, har myndighetene i fremtiden alle redskaper de trenger for å ”harmonisere” også Norge til en ny-føydalistisk ny verdensorden der man kun har to klasser, den rike lille eliten og alle de andre som er fattige.Dette er et angrep på middelklassen som på ingen måte begrenser seg til bare Norge.

Å kalle eiendomsskatt for inntekt for kommunen er nytale ala George Orwell’s 1984. Det blir som å si at en bankraners utbytte er hans inntekt og at det derfor er galt å arrestere han fordi han da mister sin inntekt. Eiendomsskatten er en mafiaskatt fordi den er tvunget og de som nekter å betale vil få store ubehageligheter. Når man betaler vann-og renovasjonsavgift, får man i alle fall vann i kranene og tømt søppelet. Eiendomsskatten derimot, er skatt på penger som har blitt beskattet flere ganger tidligere og går til det store ineffektive byråkratiske sluk.

Eiendommer må takseres først og ny takst må gjøres hvert 10 år. Jeg tenker at det i alle fall etter hvert er eierne som må stå for den regningen. Kommunene har anledning til å kreve 0.7% av markedsverdien av eiendommen hvert år, slik at dersom kommunen er maksimalt grådig, kan en skatteslave risikere å måtte betale 14.000 kroner for en eiendom taksert til 2 millioner. Hvert år. Og kjenner jeg sosialistene rett, vil nok ikke 0.7% være siste ord i den saken!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00