TheNaturalWarrior

Gullprisen er nå 1000 dollar!

Lagret under: Ukategorisert on mars 14, 2008 at 11:41 pm

Gullprisen er nå 1000 dollar! Jeg skrev en artikkel igår om gull der jeg ville ta opp når gull ville nå 1000 dollar, men det ble slettet av en dårlig datamaskin. Vel, nå har gullet nådd denne psykologiske grensen og det er langt fra slutt med det.

 

Før jeg er ferdig med denne artiklen vil vi skrive 15. mars 2008. Nøyaktig ett år tidligere var gullprisen $ 648,50. Nå vipper den rundt 1000 dollar og gudene vet hvor høyt det går selv om dollaren stuper i verdi. Gullets økning som egentlig ikke er noen økning men heller reflekterer valutaenes verdifall, viser at gull (og sølv) er forsikringer mot inflasjon. Mesteparten av den dramatisk økte dollarprisen pr. unse gull kommer av den fallende dollaren. Men gull øker også ganske mye i forhold til norske kroner.  Jeg viser her til min artikkel ”Noen Gullkorn”:

 

http://www.vgb.no/21917/perma/279106

 

Gjennomsnittlig gullpris i januar 2004 var $413,99, tilsvarende NOK 2.815.

 

Gjennomsnittlig gullpris i juni 2006 var $596,15, tilsvarende NOK 3.690

 

Onsdag 7. november 2007 var gullprisen $840, tilsvarende NOK 4.435

 Det er nå på natten til 11. januar og gullprisen vipper litt frem og tilbake som vanlig. Jeg tar den nå på $891,1, som tilsvarer NOK 4.704 

Jeg skrev denne artikkelen for litt over to måneder siden og pr. skrivende stund er gullprisen 1002,50 til en kurs av 5,10 som gir en gullpris på NOK 5.112!

 

Jeg har skrevet flere artikler om gull gjennom lang tid og trenden er den samme; gull holder sin evigvarende verdi mens papirvalutaer mister verdi. Hvor mye nytter det å få noen få prosenter i rente av papirkroner når inflasjonen og staten stikker av gårde med mye mere?

Kjøpte du gull for to måneder siden ville verdien ha økt med omlag 8%! På to måneder.

 

Hvem er jeg som skriver dette? Jeg er en helt vanlig skatteslave som lever fra hånd til munn og har ingen økonomisk utdannelse. Jeg er ingen Peter Warren som figurerer på TV og

advarte folk om en gullboble som kom til å sprekke når prisen var rundt 500 dollar. Jeg har bare bygd en skepsis til såkalte eksperter av forskjellige slag som figurerer i store media og heller stolt på velbegrunnede argumenter fra eksperter som figurerer på heller ukjente websider, men som beviselig vet hva de snakker om.

 I ”Arvegullet som forsvant” svarte en person med nicket ”norse” og virket interessert i å kjøpe gull. Denne artiklen ble skrevet når gullet kostet 4.435,- pr. unse. Jeg aner ikke hva denne personen gjorde, men hvis vedkommede kjøpte gull da, ville han/hun idag ha verdier som har økt med 15% i norske kroner. Ikke verst på vel 4 måneder!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Det er bra du skriver om gull, siden jeg har relativt dårlig kunnskap her.

  Ønsker deg lykke til videre :)

  Mvh. Odd Inge

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Hei!

  Jeg har lest noe av den samme litteraturen du viser til i dine innlegg om meieriprodukter. Fint å se at flere er villige til å kritisere dagens dogmer.

  Hvordan kan man få tak i upasteurisert kumelk, gjeitemelk eller smør som ikke er basert på varmebehandlet melk her i Norge (østlandet/Oslo området).

  Er det slik at det er lovlig å kjøpe det dersom det kun er for eget forbruk?

  Finnes noen miljøer som Weston Price her i landet?

  Stå på videre med interessant blogging!

  Ron Paul for president!

  -Hakim

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Hei Hakim,

  Du kan spørre en bonde om han/hun er villig til å selge deg upasteurisert melk eller dersom det er noen som driver gårdssalg med upasteuriserte oster og/eller smør. Det er helt lovlig for dem å selge til private, dersom det, som det heter, ikke fremstår som butikksalg.

  Det nærmeste vi i Norge har noe som ligner Weston A. Price vil jeg si er

  Mat&Helse:

  http://www.matoghelse...

  og Fritt Helsevalg:

  http://www.fritthelse...

  Takk for oppmuntringen og det gleder meg at du finner det jeg skriver interessant.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Hei

  Weston Price har faktisk en representant i Norge, de heter GeoMed AS. (www.goemed.no) Men det er vanskelig å kontakte dem, har ikke fått noe tilbakemelding fra dem ennå.

  Det hadde vært nyttig å få slik informasjon i hht norske forhold. I USA er nå mulig å kjøpe ferdig mat som W.Price anbefaler, og mange miljøer som verdsetter tradisjonell mat.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Hei!

  Til dere som setter pris på at flest mulig stemmer på Kystpartiet: fint om dere sprer denne videosnutten med budskap om å bevare norsk selvstyre og eierskap: http://www.youtube.co...

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00