TheNaturalWarrior

NORGES GULLBEHOLDNING

Lagret under: gullbeholdning, norges on mars 5, 2007 at 3:17 pm
Kina har offentlig sagt at de skal øke sine gullreserver fra 500 tonn til 2500 tonn. Russland kjøper også gull og Putin har til og med oppfordret sine landsmenn å kjøpe gull dersom de har mulighet til det. Noen sier at det over de siste årene har foregått et omfattende salg av gull fra de vestlige sentralbankene til de østlige.

Noe er i ferd med å skje og de dramatisk økende gullprisene den siste tiden kan ikke forklares med kun en fallende dollarkurs. Gullanalytikere sier at det må ses i  sammenheng også med økende oljepris og en tendens til at investorer søker tilflukt fra verdipapirer til gull. Har vi her å gjøre med en begynnende global økonomisk depresjon?

Norges Bank hadde ikke mye gull men de solgte 33,5 tonn i første kvartal av 2004 til en pris av mellom 390-425 dollar. Prisen nå er 640-650 dollar. Tapet av dette salget er altså på over 50%, men ennå mere alvorlig etter min mening er det at man selger den lille rest man hadde av virkelige verdier fordi man anser at papirverdiene på børsene vil gi større avkastning. På papiret. Men hva hvis noe dramatisk skjer og disse verdiene minsker kraftig? Gull mister aldri sin verdi.

Jeg håper at flere enn meg finner det urovekkende at vår rike nasjon nå kun har 7 gullbarrer til utstillingsformål og 3 ½ tonn med gullmynter! 442 millioner kroner i gull er ikke mye til sikkerhet å ha for en hel nasjon.

 

 

Skrevet og publisert i Vesterålen høsten 2006 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.  |  Tilbakesporings-URL

 1. Flott og viktig innlegg. Jeg har skrevet litt

  om dette, jeg har også skaffet meg gull,

  fysik gull altså, ikke “papir” gull. Det oppfordrer

  jeg flere å gjøre.

  Det er som du skriver, meget urovekkende at

  Norsges Bank og vestlige banker selger ut sin

  gull sikkerhet..

  Men i “the big picture” ser det logisk ut på

  en måte..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Takk for kommentar Goldmanpeak.

  Du har vært smart ved å få deg fysisk gull siden man aldri kan være sikker på at gullpapirer virkelig blir realisert den dagen man ønsker det.

  Rooseveldt konfiskerte jo gull på 30-tallet og i en slik situasjon nytter det ikke mye å ha det registrert en eller annen plass som gullpapir eller til og med i en bankboks.

  Hvor surt ville det ikke være dersom verden går inn i en økonomisk depresjon på grunn av peak oil for eksempel, den norske stats verdipapirer reduseres drastisk i verdi på grunn av konkurser, og så oppleve at på grunn av statens egen ukloke disposisjoner hvor den ikke har noen virkelige penger, går den til det skritt å beslaglegge kloke borgeres egne oppsparte gullreserver? Kan det virkelig skje? Ja, mener jeg. Det er nok mange ting som før var utenkelige som om noen år vil skje og ramme vanlige folk.

  Jeg skrev til Norges Bank i fjor og tilkjennega min protest mot dette salget og ba om at de heller kjøpte opp gull. Jeg fikk et høflig svar at de ikke hadde noen planer om å kjøpe gull.

  Jeg har siden den tid lest fra meget kunnskapsrike personer at disse salgene fra de vestlige sentralbankene har vært et felles prosjekt for kunstig å holde gullprisen nede og dollaren oppe. Og så snakker man om det frie marked!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Det “frie” marked er en illusjon.

  Vi blir lurt trill rundt.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Gooooooooooooooood Juuuuuuuuuuuuuuul Hoe Hoe Hoe :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00